Lezecká stena – ako ďalej

V poslednej dobe ste si mohli všimnúť, že lezecká stena funguje v „samoobslužnom“ režime t.j. nie je prítomný správca. Nižšie nájdete podrobnejšie vysvetlenie našich plánov s využitím „samoobslužného“ režimu v budúcnosti.

Pôvodne sme ho mali plánovaný využívať hlavne v letných mesiacoch. Korona však spôsobila, že sme ho začali používať už teraz. Hlavným cieľom „režimu bez správcu“ je rozšíriť otváracie hodiny (denne 7:00 – 22:00), ale zároveň využívať personálne kapacity efektívne.

Nedáva moc zmysel, aby správca trávil čas na stene kôli pár ľudom. V čase, keď bude o lezenie na stene menší záujem (leto), vo výraznej miere zredukujeme jeho prítomnosť na stene. Namiesto toho bude najmä v letných mesiacoch pracovať hlavne na skalách, prípadne sa venovať údržbe a opravám na stene. Veríme, že tento spôsob nám pomôže posunúť starostlivosť o skaly na úplne novú úroveň. Stena bude bez správcu fungovať podobne ako teraz, v tomto pandemickom období.

V zimnom období (po skončení pandémie) sa nič nezmení. Správca bude na stene každý deň v časoch ako ste boli doteraz zvyknutí. Mimo tieto časy budete naďalej môcť využiť samoobslužný systém a zaliezť s napr. aj skoro ráno.

Pre tých, ktorí nevedia ako náš samoobslužný systém funguje, pridávam krátke zhrnutie. Po splnení formalít (podpísanie tohto a tohto) dostane návštevník plný vstup do našich priestorov. Dostane registračnú kartu, na ktorú si môže kúpiť predplatené vstupy. Kartou si otvorí vstupné dvere a na čítačke pri vstupe na stenu si označí vstup (pozri fotografie nižšie).

Momentálne je správca na stene každý deň 18:30 – 20:30. V tomto čase si môžete prísť vybaviť vstupnú kartu alebo dobiť vstupy. V blízkej dobe sprevádzkujeme na vstupy aj e-shop. Od toho momentu bude možné, mimo času so správcom, liezť iba s predplatenými vstupmi.