33. MENĎOV MEMORIÁL

Priestupný rok. Tí zodpovední si odvolili a prišli. Účasť okolo 50 ľudí, 15 súťažiacich. Počasie tak akurát chladné- nič moc! Prvý z mnohých organizačných telefonátov patrí favoritovi a  autorovi trate Macovi,,,, Ten s ľahkým nosovým prízvukom sa mi snaží vysvetliť, že je chorí, že víťazstvo prepúšťa niekomu, kto to dá,,,,,

9:00 hod. Stretáme san a chate, organizujú sa činnosti, rozdeľujeme úlohy. Z bezpečnostných dôvodov ypúšťame foto-point na Stratených. V štartovke sa objavujú “nelezci” priatelia hôr, ktorí o Memoriáli počuli a chcú si to vyskúšať(myšlienka Memoriálu prekračuje z roku na rok okruh HK Manín)

Informácia o neúčasti Maca je prijatá s rozčarovaním? S radosťou? Je jasné, že o  víťaza zabojuje Aleš a Frenky. Na otázku, či pôjdú na rýchlosť, alebo počet kôl, nedostávam jasnú odpoveď.

Je spustený letmí start. Presúvame sa na Dolnú Gotickú, kde sme pre súťažiacich pripravili trošku toho alpinizmu. O5 trošku zmena.  Štvrtkové sneženie nás trošku donútilo meniť. Je pripravené istenie Klasického kúta 5-, alebo  kto nerád kúty Ľavé platne za 4+.

Zaujmavé sledovať ako sa devítkový lezci  trápia v špare s teniskami, alebo bagandžami na nohách. Lezeckú nepohodu znásobuje chlad a vlhko. Niektorí úťažiaci  majú po dolezení značný problém so stuhnosťou prstou. Moju ponuku na násilné ohnutie, ale odmietajú.

Mimo súťaž dorazili pod Gotickú mnohý pamätníci, bolo veselo. Pospomýnali sme, pokecali. Prezradili sme, kto aké lieky musí,,,No proste stretnutie starých –aj vekom-priateľov.

Je dobehané, JURY počíta, kontroluje. Výsledky sú jasné, v hlavnej kategórii neprekvapili. Športové nasadenie  v kategórii “Pamätníci” je obdivuhodné.

Výsledky:

ALPIN CROSS: cca 12km/1250 m

1-Aleš Baránek –                       2 kolá, ale aj najrýchlejšie kolo (2:17)
2-Martin Ščotka”FRENKY”     1kolo 2.35

ALPIN CROSS-Pamätníci

1-Jano Muráň-                            2 kolá (prvé kolo 3:45)
2-Jožo Zigo                                   1 kolo 3:49

Vyhlásenie výsledkov, pietná spomienka, zábava –a ?

Laco Makay